top of page
  • Снимка на автораAmnesty International Bulgaria

Участвахме в публична дискусия за правата на човека


Представители на Амнести Интернешънъл България участваха в Публична дискусия за правата на човека, организирана от Международен младежки център - Перник/International Youth Center Pernik на 7 юни 2023 г.


Основната цел на събитието беше разговор относно състоянието на правата на човека в България и Област Перник между представители на държавни институции, местна власт, неправителствени организации, медии, училища и граждани с интерес към темата.


Амнести Интернешънъл България представи годишния доклад за състоянието на правата на човека в България и затвърди готовност за потенциални сътрудничества с други организации по темата.
Част от участниците в дискусията бяха:

- Представители на община Перник и област Перник.

- Директорът на Дирекция "Външни европейски програми" в МОН, който е и Програмен оператор на програмата "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи".

- Представители на Амнести Интернешънъл България, които през м. март представиха в София своя Годишен доклад за състоянието на правата на човека в България.

- Представител на Фондация П.У.Л.С., който говори за насилието над жени и деца.

- Директорът на Дирекция "Бюро по труда", който изнесе данни за трайно незаети лица в Перник и тенденцията в тази връзка.


Благодарим за поканата и поздравления на организаторите за насърчаването на този важен и необходим диалог.

53 преглеждания0 коментара

Commentaires


bottom of page